به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از ایرنا، عباس آخوندی عصر پنجشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه که در ثلاث باباجانی برگزار شد، گفت: با توجه به برآورد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در زلزله بزرگ کرمانشاه ۳۰ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی دچار خسارت شده است.
وی افزود: بنیاد مسکن تجربه خوبی در بازسازی مناطق زلزله زده دارد و تاکنون با گذشت ۱۱ روز به خوبی خود را برای بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه آماده کرده است.
وی اظهار کرد: با توجه به آمادگی هایی که تاکنون ایجاد شده، امیدواریم بخش اعظمی از کار بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه تا یک سال آینده به اتمام برسد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مردم محور اصلی بازسازی مناطق زلزله زده هستند، عنوان کرد: ما نمی توانیم قیومیت مردم در بازسازی و ایجاد اسکان موقت را بر عهده بگیریم از این رو دولت هر نوع کمکی که نیاز باشد در اختیار زلزله زده ها قرار می دهد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بخش اعظمی از ارزیابی های خسارت ها توسط بنیاد مسکن انجام شده است، گفت: در روستاها سه میلیون تومان برای اسکان موقت و پنج میلیون برای اسکان دائم پرداخت می شود.
آخوندی با بیان اینکه میزان کمک هزینه اسکان موقت و دائم در شهرها بسته به نوع خسارت متفاوت است، اظهار داشت: در حوزه اسکان موقت روستاها اختیار را به مردم داده ایم؛ آنان می توانند هزینه ها را دریافت کنند و یا براساس قراردادی که بنیاد مسکن با سپاه بسته است از کانکس استفاده کنند.
وی با بیان اینکه هشت استان معین به منظور بازسازی مناطق زلزله زده آماده هستند، اضافه کرد: بیش از ۴۰۰ دستگاه ادوات و دستگاه های مورد نظر برای بازسازی به مناطق زلزله زده اعزام شده است.
آخوندی با بیان اینکه مردم استان کرمانشاه در زمان جنگ نیز تاب آوری داشتند گفت: من خاطرات زیادی از این منطقه و از زمانی که حلبچه مورد بمباران شیمیایی قرار گرفت دارم. در هر صورت منطقه ای است که رنج های زیادی را در راه حفظ تمامیت ارضی ایران و حفظ جمهوری اسلامی متحمل شده است.
وی بیان داشت: خوشبختانه بنایاد مسکن انقلاب اسلامی اقدامات خوبی طی این مدت انجام داده است و به غیر از آن دارای تجربه طولانی است که مهمترین تجربه سازمان یافته این بنیاد به برنامه ریزی برای ۲۲۰ هزار واحد آسیب دیده در زلزله منجیل و رودبار است.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد ما به تجربه و توان بنیاد مسکن اعتماد و ایمان داریم و مطمئن هستیم که در کمتر از یک سال بخش اعظم کار را به سرانجام برساند.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: اندیشه ما این است که محور اصلی باز سازی خانه های زلزله زده خود مردم هستند و باید خود آنها برای زندگی خود تصمیم گیری کنند ما نمی توانیم قیم زلزله زده باشیم و از طرف آن ها برای آنها تصمیم گیری کنیم. بلکه باید همه جانبه از تامین تاسیسات زیربنایی تا آواربرداری و تامین مصالح در کنار آنها باشیم و هر کمکی که نیاز داشته باشند را برای آنها فراهم کنیم.
آخوندی یادآور شد: این نکته بنیادین است که ما در زلزله رودبار آموختیم و بعد از آن نیز پایبند بودیم که ما باید کمکحال و یار و یاور زلزله زدگان باشیم. همچنین اینکه بنیاد مسکن در فاصله ۱۱ روز پس از وقوع زلزله اعلام می کند که بخش اعظم ارزیابی را انجام داده است نشان از تسلط بر این کار دارد. زیرا ارزیابی بیش از ۳۰ هزار واحد مسکونی کار بسیار دشواری است که بنیاد مسکن اعلام کرده ظرف سه روز آینده کار ارزیابی را به اتمام برساند.
وزیر راه و شهرسازی در پایان با بیان اینکه امیدواریم هرچه زودتر کار آواربرداری مناطق زلزله زده به اتمام برسد، عنوان کرد: براساس اعلام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از روز شنبه آمادگی لازم برای پرداخت کمک هزینه های اسکان موقت به مردم وجود دارد.
شایانذکر است، وزیر راه و شهرسازی در دومین سفر یک روزه خود به استان کرمانشاه از زمان وقوع زلزله امروز به شهرهای اسلامآبادغرب، سرپلذهاب، ازگله، ثلاثباباجانی و روستاهای چالابکر، دشتذهاب، کبودعلیا و آبدالان رفت و از نزدیک در جریان روند کمکرسانی به زلزلهزدگان قرار گرفت و از مناطق مختلف بازدید کرد.
زلزله ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله، ۳۲ کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب مرکز کرمانشاه رخ داد که تاکنون ۴۴۴ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشته است.
این زلزله به هفت شهرستان و بیش از یک هزار روستای استان کرمانشاه خسارت وارده کرده است.
در این زلزله حدود ۳۰ هزار واحد مسکونی به طور کامل تخریب و یا دچار خسارت کلی و جزئی شده است.
نظر شما